Posted by : Klisiaris Nikolaos Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Όταν ο δημιουργός του Facebook, Mark Zuckerberg, κάλεσε τους υπαλλήλους του στο "Space Hackathon" για να διακοσμήσουν τα τεράστια καινούργια κεντρικά γραφεία του Facebook, δεν περίμενε ότι οι υπάλληλοι του θα πάρουν τα λόγια του τόσο κυριολεκτικά! Μερικοί σκαρφάλωσαν πάνω στην οροφή του κτιρίου κρατώντας κάποια κουτιά με πίσσα και τώρα υπάρχει πάνω στην οροφή ένα QR Code 12 μέτρων που είναι ορατό από το διάστημα!!!



Σαρώνοντας το, ανοίγει η νέα σελίδα του Facebook για το QR Code, που φιλοξενεί διάφορα παζλ, ανέκδοτα και μας προσφέρει μια άλλη "γεύση", πιο ανθρώπινη, του Facebook. Προς το παρόν θα χρειαστείτε ένα αεροπλάνο ή ειδική άδεια από το Facebook για να το δείτε από πρώτο χέρι εσείς οι ίδιοι, αλλά μόλις χαρτογραφηθεί θα μπορείτε να το δείτε από την αγαπημένη σας δορυφορική εφαρμογή!
Όταν η hackathon ανακοινώθηκε, οι περισσότεροι εργαζόμενοι φαντάστηκαν να ομορφύνουν την πανεπιστημιούπολη με αφίσες και τοιχογραφίες με σπρέι, αλλά ο Mark Πάικ είχε κάτι μεγαλύτερο στο μυαλό του. "Ξεκίνησε με ένα σχόλιο στην ανάρτηση του Zuck . Έγραψα, "Hack yeah! Θα ήθελα να ζωγραφίσω ένα γιγαντιαίο QR code κάπου ώστε να μπορούμε να το δούμε μέσα από κάποιους ηλεκτρονικούς χάρτες.
Στη 8 το βράδυ της hackathon, ο Πάικ και άλλοι 5 ξεκίνησαν το έργο. Μέχρι τα μεσάνυχτα είχαν φτάσει να έχουν πλήρωμα των 30 ατόμων, αλλά θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι το πρώτο φως της ημέρας να δουν εάν χάλασε κάπου η διάταξη. Ένας υπάλληλος, χάκαρε μια φωτογραφική μηχανή της Canon, την έδεσε σε ένα αυτοσχέδιο τηλεχειριστήριο σε ένα -frankencopter-, και το πέταξε πάνω από την οροφή.
Όταν προσγειώθηκε με τις φωτογραφίες, η ομάδα ανακάλυψε ότι ο κώδικας όντως λειτουργεί. Το Facebook μας άφησε να πάμε πάνω στην οροφή να το δούμε και ήταν πράγματι εκπληκτικό. Μπορείς να δοκιμάσεις να σκανάρεις την μεγάλη φωτογραφία με το QR Code από πάνω με το Scan για iOS, το QR Droid για Android ή με τις περισσότερες εφαρμογές σκαναρίσματος για QR Code.

Leave a Reply

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

ΥΓ. ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ GREEKLISH ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Αρχειοθήκη

Συνολικές προβολές σελίδας

Από το Blogger.

Αναγνώστες

free counters

- Copyright © Techmaniacnews -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -