Posted by : Klisiaris Nikolaos Δευτέρα 2 Απριλίου 2012


Το Facebook διακόπτει τις συναλλαγές στο secondary market καθώς ετοιμάζεται για την είσοδο στο Αμερικανικό χρηματιστήριο (IPO – Initial Public Offering). Προφανώς η πληροφόρηση δεν είναι επίσημη αλλά η πρακτική είναι συνηθισμένη για εταιρείες που ετοιμάζονται για την πρώτη τους εμφάνιση στο χρηματιστήριο.

Οι συναλλαγές σε secondary markets προετοιμάζουν το έδαφος για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, γεγονός πολύ σημαντικό για την περίπτωση του Facebook που περιμένει να συγκεντρώσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές όταν μπει στο χρηματιστήριο.


Για την ιστορία, η είσοδος του Facebook στο χρηματιστήριο αποτελεί την μεγαλύτερη σε αξία είσοδος εταιρείας internet που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια φούσκα που σύντομα θα σκάσει αποκαλύπτοντας την πραγματική αξία του Facebook.


Γεγονός είναι ότι ανάμεσα στους πρόσφατους επενδυτές του Facebook είναι και η Goldman Sachs με τοποθέτηση αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως είναι φυσικό, πρώτα θα βγάλει κέρδος η Goldman Sachs και μετά θα σκάσει η φούσκα… αν φυσικά υπάρχει φούσκα και δεν υπερβάλλουν κάποιοι.


ΠΗΓΗ : pestaola.gr

Leave a Reply

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

ΥΓ. ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ GREEKLISH ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Αρχειοθήκη

Συνολικές προβολές σελίδας

Από το Blogger.

Αναγνώστες

free counters

- Copyright © Techmaniacnews -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -