Posted by : Klisiaris Nikolaos Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ρίξτε μια ματιά στον κόσμο των κινητών συσκευών -από multitouch smartphones και tablets σε εικονικούς "βοηθούς" έτοιμοι να ακούσουν τις ερωτήσεις σου και να σου προσφέρουν μια απάντηση- και έτσι έχετε την ιδέα ότι ο κόσμος των διεπαφών (interfaces) αλλάζει γρήγορα. Οι διεπαφές για υπολογιστές όμως είναι μια διαφορετική ιστορία.



«Παρά τις προόδους σε 3D αισθητήρες και τεχνολογίες απεικόνισης, οι διεπαφές της επιφάνειας εργασίας μας δεν έχουν αλλάξει και πολύ από τις 2D αλληλεπιδράσεων", ομολογεί ο υποψήφιος διδάκτωρ του ΜΙΤ Jinha Lee.


Ο Lee, μαζί με το εργαστήριο έρευνας της Microsoft, δημιούργησαν μια διαφανή 3D οθόνη που βάζει τα χέρια σας πίσω από την οθόνη και τα αρχεία στην επιφάνεια εργασίας σας κυριολεκτικά στις άκρες των δαχτύλων σας. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν και να οργανώσουν τα αρχεία απλά με την κίνηση των χεριών τους.


Σε αντίθεση με μεγάλο μέρος της τεχνολογίας σε tablets και iPhones, αυτή η νέα οθόνη 3D επιφάνεια εργασίας δεν βασίζετε τόσο στην αφή. Είναι ένα μέρος της τεχνολογίας της Samsung OLED και ένα μέρος του Microsoft Kinect. Για να διατηρήσει το σύστημα της 3D ψευδαίσθησης άθικτο, η επιφάνεια εργασίας χρησιμοποιεί κάμερες για να παρακολουθεί το πού είναι το κεφάλι σας.


Το σύστημα αυτό φυσικά είναι σε εξέλιξη, πάντως εάν αυτό είναι το μέλλον, μάλλον θα μας "πάρει τα μυαλά"!


Δείτε το απίστευτο βίντεο

 

Leave a Reply

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

ΥΓ. ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ GREEKLISH ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Αρχειοθήκη

Συνολικές προβολές σελίδας

Από το Blogger.

Αναγνώστες

free counters

- Copyright © Techmaniacnews -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -