Posted by : Klisiaris Nikolaos Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Καθώς όλος ο τεχνολογικός τομέας έχει αφιερώσει πολλά χρόνια προσπαθώντας να καταλάβει πως η ελεύθερη βιβλιοθήκη, Wikipedia, κυριαρχεί στις κατατάξεις της Google, μπορεί τελικά η Amazon.com να είναι ο πραγματικός βασιλιάς στις κατατάξεις και στην ορατότητα!



Για τους περισσότερους από τους τελευταίους 18 μήνες ή και παραπάνω, η Amazon έχει εμφανιστεί στην πρώτη σελίδα αναζήτησης της Google περισσότερες φορές απ'ότι η Wikipedia και αυτήν την ώρα που γράφουμε εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα αναζήτησης σε ποσοστό πάνω από 40% ενώ την ίδια ώρα η Wikipedia μόλις πάνω από 30%.


Αυτό σύμφωνα με μια νέα έρευνα από τη SpyFu η οποία δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα.


Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω διάγραμμα, η εμφάνιση της Amazon στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων της Google έχει παρουσιάσει σταθερή αύξηση κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, και κάποια στιγμή, περίπου το φθινόπωρο του 2010, η Amazon ξεπέρασε την Wikipedia.
Η SpyFu χρησιμοποίησε την "SEO Recon βάση δεδομένων", η οποία όπως η εταιρεία μας λέει έχει 699 εκατομμύρια αποτελέσματα αναζήτησης από τις σελίδες αναζήτησης της Google (SERPs). Για τους σκοπούς αυτής της έρευνας, η SpyFu κοίταξε στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google (SERPs) πηγαίνοντας πίσω πέντε χρόνια.


Υπάρχει βέβαια μια προειδοποίηση: Όπως μας λέει η SpyFu, "η επιλογή των λέξεων-κλειδιών είναι πολύ πιθανό να είναι λέξεις που οι άνθρωποι τις χρησιμοποιούν για διαφήμιση". Η δημοσίευση επίσης λέει πως "μπορεί να είναι υψηλές λέξεις-κλειδιά του ανταγωνισμού".


Η SpyFu πήγε παραπέρα από μία σελίδα και κοίταξε ποια sites έχουν τη μεγαλύτερη ορατότητα στα κορυφαία 50 αποτελέσματα στο Google. Η Wikipedia και το Amazon είναι δίπλα-δίπλα και εκεί.
Υπάρχουν πολλά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία στην έρευνα της SpyFu, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων ερευνών που δείχνουν ένα τεράστιο "εξόγκωμα" στο Top 50 της προβολής της Google στο YouTube - ένα εξόγκωμα που φαίνεται να αρχίζει όχι πολύ μακριά αφού η Google ξεκίνησε να εφαρμόζει τις αλλαγές στον αλγόριθμό της -το λεγόμενο Panda update.

Leave a Reply

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

ΥΓ. ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ GREEKLISH ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Popular Post

Αρχειοθήκη

Συνολικές προβολές σελίδας

Από το Blogger.

Αναγνώστες

free counters

- Copyright © Techmaniacnews -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -